Obsługa kadr, wynagrodzeń, naliczanie składek ZUS jest jedną z wielu usług outsourcingu polegającą na przekazaniu tych czynności w ręce specjalistycznej firmy zewnętrznej (np. naszej kancelarii).
Powierzenie spraw pracowniczych naszej Kancelarii, na podstawie zawartej umowy, gwarantuje utrzymanie w poufności informacji kadrowo-płacowych jak również przyszłych planów pracodawców względem zatrudnianych pracowników.
Nasi Klienci nie muszą budować w swoich firmach działów rachuby płac czy kadr, dzięki czemu uzyskują już na starcie wymierne korzyści finansowe, (utworzenie takiego stanowiska pracy wiąże się m.in. z zakupem wymaganego sprzętu komputerowego, oprogramowania, corocznych aktualizacji, szkolenia pracowników i podnoszenia ich kwalifikacji, prenumeraty poradników fachowych, dostępu do aktualizacji przepisów prawa).
Dla naszych Klientów przygotowaliśmy kilka rozwiązań – pakietów usług, każdorazowo w trakcie spotkania dopasowujemy ich zawartość do potrzeb prowadzonej przez Państwa działalności.
PAKIETY USŁUG W RAMACH OBSŁUGI DELEGACJI:
Rozliczanie delegacji krajowych i zagranicznych
- Rozliczanie diet jest częstym problemem, z jakimi borykają się przedsiębiorcy wysyłający pracowników w podróże służbowe lub gdy sami w nich uczestniczą. Przepisy o rozliczaniu delegacji budzą wiele wątpliwości. Z tytułu podróży krajowej oraz podróży zagranicznej, odbywanej w terminie i miejscu określonym przez pracodawcę, pracownikowi przysługują m.in. diety, zwrot kosztów przejazdów, dojazdów środkami komunikacji miejscowej, noclegów, innych niezbędnych udokumentowanych wydatków, określonych lub uznanych przez pracodawcę odpowiednio do uzasadnionych potrzeb.
- W oparciu o przepisy rozporządzenia przygotowujemy odpowiednie dokumenty dotyczące polecenia wyjazdu przed delegacją pracownika i przedsiębiorcy oraz rozliczenie kosztów podróży i diet po jego powrocie. Rozliczamy delegacje krajowe oraz zagraniczne. Pracodawca (przedsiębiorca) już nie musi sam znać przepisów prawa w tym zakresie czy liczyć godzin delegacji, stosować potrąceń za poszczególne rodzaje wyżywienia lub rozliczać pozostałych kosztów.